A Szakkollégiumról

A Szakkollégiumról

Bemutatkozás

A külhoni magyar fiatalok magyarországi felsőoktatási tanulmányainak támogatásában nagy hagyományokra visszatekintő Márton Áron Szakkollégium Magyarország Kormányának döntése alapján 2016. augusztus 19-től az Eötvös Loránd Tudományegyetem részeként működik.

Az eredeti cél az integráció után sem változott, de az intézmény az egyes feladatkörök alapján nevében részben megújult. Az ELTE Márton Áron Kollégium (MÁK) mint országos hálózat a budapesti, debreceni, pécsi és szegedi kollégiumi egységek révén elsősorban a külhoni magyar hallgatók lakhatásában nyújt segítséget („kollégisták”), míg az újonnan felálló ELTE Márton Áron Szakkollégium a külhoni magyar hallgatók szakmai képzésének irányítását végzi („szakkollégisták“).

A Szakkollégium működésével erősíteni kívánja a kisebbségben élő magyarság nemzethez tartozásának tudatát, a magyar kulturális örökséghez való kötődését, valamint a magyar szellemi élet egyik értékmegőrző és értékteremtő központjaként fel kívánja készíteni tagjait a tudományok és a kultúra fejlesztését célzó önálló tevékenységre. A Szakkollégium egyes hazai, valamint nemzetközi tudomány- és oktatásszervezési feladatokat is magára vállal.

Elérhetőségeink

Cím: 
A Kunigunda úti kollégiumi épület felújítása ideje alatt az iroda az Eötvös Collegiumban működik:
1118 Budapest, Ménesi út 11–13.
Térkép

Szakmai igazgató:
E-mail: meszaros.tamas@masz.elte.hu

Ügyvivő szakértő:
E-mail: horogszegi.szilagyi.gyongyver@masz.elte.hu

titkarsag@masz.elte.hu