Nemzeti újraegyesítés a tehetséggondozásban

2017.06.09.
Nemzeti újraegyesítés a tehetséggondozásban
A Márton Áron Szakkollégium (MÁSZ) életében jelentős átalakulások mentek és mennek végbe. Az elmúlt csaknem egy évet az integráció jellemezte: a MÁSZ 2016. augusztus 19-e óta az Eötvös Loránd Tudományegyetem tagintézményeként működik. Emellett a szakkollégiumi képzés területén tapasztalható és várható innováció is hatással van a MÁSZ mindennapjaira.

Mindezekre válaszul Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora átfogó konferenciára hívta a szakkollégium megújulásának érintettjeit, köztük az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársait, az ELTE vezetőit, a Márton Áron Szakkollégium budapesti és vidéki munkatársait, illetve az érdeklődő hallgatókat.

A június 8-án megrendezett egész napos konferenciát Mezey Barna nyitotta meg. Beszédében felidézte a Márton Áron Szakkollégium múltját, jelenét és jövőjét, majd az ELTE szakkollégiumi rendszerét Kóczián Lilla, ELTE Rektori Koordinációs Központ vezetője mutatta be. A Márton Áron Szakkollégium szakmai tevékenységi programjáról Horváth László, az ELTE MÁSZ rektori megbízottja, kurátor, illetve Mészáros Tamás, a MÁSZ szakmai igazgatója beszélt. A határon túli közoktatási és felsőoktatási pályázatokról Cseszregi Tamás, az ELTE oktatási igazgatója, valamint Kosinsky-Kuhár Eszter és Solymos Tamás pályázati referensek számoltak be. A szervezeti integrációs, felújítási és üzemeltetési kérdésekről Babos János, az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központjának igazgatója adott részletes tájékoztatást.

Az Élet és tudomány beszámolója.