Az Orvos-, Egészség- és Sporttudományi műhely minikonferenciája

2018.02.11.
Az Orvos-, Egészség- és Sporttudományi műhely minikonferenciája
2018. február 10-én a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon tartotta minikonferenciával egybekötött műhelygyűlését az Orvos-, Egészség- és Sporttudományi műhely.

A szakkollégisták közül elsőként a vajdasági Terhes Emil (SzTE Általános Orvostudományi Kar) ismertette két éve folyó kutatásainak eredményeit Mitokondriális funkciók vizsgálata címmel, majd a kárpátaljai Molnár Sándor (DE Népegészségügyi Kar gyógytornász képzés) összegezte tapasztalatait A talpi boltozat és testtartás mozgásterápia révén történő korrekciója címmel.

A következő két előadó szintén a Vajdaságból érkezett: Méhészkei Kiss Nimród (TE Rekreációszervezés és egészségfejlesztés) sporttudományi vizsgálatának tárgya Az úszás népszerűsítése a vajdasági magyar általános iskolások körében volt, míg Ternovácz Áron (SzTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar) Az ökölvívás során kialakult mozgásszervi sérülések címmel mutatta be előadását.

Az erdélyi Albert Márta (MOGYE Általános Orvosi Kar) Passzív dohányzás a marosvásárhelyi egyetemi hallgatók körében című kérdőíves kutatás eredményeit elemezte, a kárpátaljai Komáromi Anna (SOTE) pedig a rákbetegségek kialakulását vizsgálta az öröklött hajlam, az életmód és az életszínvonal tükrében.

Dr. Kóbor István műhelyvezető tanár úr a jó hangulatban telt előadások és a személyes konzultációk végén a hallgatókkal meglátogatta az MR-kutatót is. A tagság Terhes Emilt választotta műhelytitkárnak. 

A konferencia képei

A konferencia képei

0

/

0

0

/

0